Prins Constantijn met Nanotech Missie in Japan

Jelle Stronks, Holland Innovation Network Tokyo (Innovatie Attaché Netwerk Tokio).
1 februari 2019, Origineel gepubliceerd op de site van RVO.

Delegation PictureSamenvatting

Prins Constantijn van Oranje bezocht Japan in zijn rol als Special Envoy voor StartupDelta, samen met 13 Nederlandse Nanotech bedrijven en kennisinstellingen. Het bezoek stond in het teken van Nederlandse Startups in de Nanotechnologie. Het Nederlandse Nanotech ecosysteem werd op verschillende wijzen in de spotlights gezet o.a. met een Nanostart Investment Night, bedrijfsbezoeken, een groot Seminar op de Nanotech Expo Japan en een Holland High Tech Pavilion. De Nederlandse aanwezigheid werd bekroond met de uitreiking van een award aan het Holland High Tech Pavilion en Holst Centre door de organisatie van de Nanotech Expo.

De Delegatie

Voor het vierde jaar op rij en voor het tweede jaar onder de vlag van het PIB Nanotechnology Japan bezochten dit jaar tien start- en scale-ups (Delft IMP, DENSsolutions, DoMicro, LipoCoat, SCIL Nanoimprint Solutions, Single Quantum, Bronkhorst, SmartTip, Surfix en VSPARTICLE) en drie kennisinstellingen (MESA+, AMSystems Center en Holst Centre) de Nanotech Expo Japan. Dit jaar was Prins Constantijn van Oranje aanwezig in zijn rol als Special Envoy voor StartupDelta. Het programma was daardoor dit jaar ook uitgebreid met bedrijfsbezoeken aan twee grote Japanse investeerders, een investeerders receptie op de vooravond van de beurs en een groot seminar tijdens de Nanotech Expo.

Nanotech Expo Japan 2019

De Nanotech Expo Japan is mondiaal één van de grootste internationale beurzen gericht op nanotechnologie en een belangrijk podium om Nederlandse innovaties onder de aandacht te brengen van de Japanse industrie. Naast het Holland High Tech Paviljoen is dit jaar een groot Holland High Tech Seminar gehouden op het hoofdpodium tijdens de Expo, waarbij onder andere Prins Constantijn en Professor Tomoji Kawai Panelleden waren. Daarnaast heeft Prins Constantijn bezoeken afgelegd aan o.a. de CEO van Softbank die ook grote investeringsfondsen beheert, om aandacht te vestigen op Nederlandse technologie en innovatie. De zichtbaarheid van de Nederlandse delegatie werd op de laatste beursdag nogmaals onderstreept doordat de Nanotech Executive Committee het Holland High Tech Paviljoen en Holst Centre onderscheidde met de Special Award.

Seminar PictureResultaten & Kansen voor Nederland

Japan is wereldwijd één van de belangrijkste spelers in de nanotechnologie sector. Japan kent een grote hightech industrie en investeert jaarlijks 150 miljard euro in R&D. De wereldwijde interesse in de toepassing van nanotechnologie voor maatschappelijke uitdagingen (zoals bijvoorbeeld in de zorg, mobiliteit, energie en landbouw) neemt toe. Het consortium gaat zich daarom inzetten om de zichtbaarheid van de Nederlandse nanotech in Japan te vergroten. De verwachting is dat het Nederlandse marktaandeel in Japan duurzaam verbeterd kan worden. Naast het bedrijfsleven richt het consortium zich ook op samenwerking op onderzoek niveau. Dit jaar in de vorm van een ondertekening van een MoU tussen Universiteit Twente en NIMS (National Institute for Materials Science).

Meer weten?
Wilt u meer informatie? Bent u ondernemer of kennisinstelling actief in de nanotech industrie en geïnteresseerd in deelname aan Nanotech Japan 2020?

Neem dan contact op met het Innovatie-Attaché netwerk van de Nederlandse ambassade in Tokio via Janhein@hollandinnovation.jp (Innovatie Attaché, Tokio).

‘Het IA-Netwerk verbindt in opdracht van het ministerie van Economische Zaken kennis over internationale innovatieve ontwikkelingen en daaraan gerelateerde trends aan Nederlandse bedrijven, kennisinstituten en overheden.


Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this pagePin on Pinterest
This entry was posted in Hightech Systems and Materials, Holland Innovation Network Tokyo Activities, Innovation in general and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.