Holland High Tech laat zich zien op SEMICON Japan

Jelle Stronks, Holland Innovation Network Tokyo (Innovatie Attaché Netwerk Tokio).
14 december 2018, Origineel gepubliceerd op de site van RVO.

IMG_20181213_161618Voor het tweede jaar op rij heeft Nederland zich gepresenteerd op SEMICON Japan met een Holland High Tech Pavilion. De Nederlandse delegatie bestond uit: Holst Centre, TNO, Bronkhorst, VSPARTICLE, SCIL Nanoimprint Solutions en Prodrive Technologies.Het paviljoen, georganiseerd door het InnovatieAttaché netwerk in Tokio, en de innovatieve technologie van de bedrijven trokken veel belangstelling. SEMICON Japan is één van de grootste internationale evenementen voor de halfgeleider industrie. Daarnaast heeft Japan zelf ook een belangrijke positie binnen de industrie. Deze beurs is daarom met zo’n 50.000 tot 60.000 bezoekers een goede showcase voor de Aziatische markt. Dit jaar lag de focus van SEMICON Japan op Artificial Intelligence(AI), Internet of Things(IoT) en Smart Technologies.

Holland High Tech Paviljoen

De aanwezigheid op SEMICON Japen heeft voor de aanwezige bedrijven veel bijgedragen aan de connecties en de positie op de Japanse markt. De Nederlandse delegatie kijkt met veel voldoening terug. Kenji Baptist (Prodrive Technologies); ‘er was veel interesse in onze technologie. De matchmaking, opgezet door het Innovatie-Attaché netwerk in Tokio, was een fantastische toevoeging’. Vincent Laban (VSPARTICLE): ”Ik heb veel nieuwe innovatieve oplossingen gezien, waar wij met onze technologie waarde kunnen toevoegen.” Midori Inako (Holst Centre): Het seminar en de aansluitende receptie waren super georganiseerd. Als exposant hoeven we ons nergens druk over te maken, dat geeft de ruimte om het meeste uit de beurs te halen’. De verwachting is dat uit de nieuwe contracten komend jaar concrete deals zullen volgen.

Meer weten?

Wilt u meer informatie? Bent u ondernemer of kennisinstelling actief in de halfgeleider industrie en geïnteresseerd in deelname aan SEMICON Japan 2019?

Neem dan contact op met het Innovatie-Attaché netwerk van de Nederlandse ambassade in Tokio via Janhein@hollandinnovation.jp (Innovatie Attaché Tokio).

‘Het IA-Netwerk verbindt in opdracht van het ministerie van Economische Zaken kennis over internationale innovatieve ontwikkelingen en daaraan gerelateerde trends aan Nederlandse bedrijven, kennisinstituten en overheden.’


Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this pagePin on Pinterest
This entry was posted in Hightech Systems and Materials, Holland Innovation Network Tokyo Activities, ICT and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.