Grootste Japanse publieke kennisinstituut verwelkomt meer samenwerking met Nederland

Rob Stroeks, Holland Innovation Network Tokyo (Innovatie Attaché Netwerk Tokio).

14 januari 2020

Op 14 januari bracht IA-Tokio samen met ambassadeur Peter van der Vliet een bezoek aan president Dr. Ryoji Chubachi van AIST, de Japanse tegenhanger van ons TNO.

Dr. Chubachi nodigde ons land uit voor verdere samenwerking met AIST op verschillende gebieden, waaronder waterstof en windenergie. Hij haalde ook de samenwerking aan met Eindhoven High Tech Campus, met wie AIST in 2017 een overeenkomst afsloot. Ambassadeur Van der Vliet onderstreepte het belang van bilaterale samenwerking, en bood verdere ondersteuning aan bij het realiseren hiervan.

IMG_04461

AIST (National Institute of Advanced Industrial Science and Technology) heeft 2300 onderzoekers in dienst die op 11 onderzoekscentra in Japan toegepast onderzoek doen op gebied van milieu en energie, levenswetenschappen, IT, materialen, chemie en elektronica. AIST heeft een jaarlijks budget van ongeveer 800 miljoen euro.

– Website: https://www.aist.go.jp/aist_e/about_aist/index.html

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this pagePin on Pinterest
This entry was posted in Energy, Hightech Systems and Materials and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.