Staatssecretaris Stientje Van Veldhoven rijdt in Tokio in Toyota Mirai naar waterstoftankstation

Rob Stroeks, Holland Innovation Network Tokyo (Innovatie Attaché Netwerk Tokio).
16 juni 2019

Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven, in Japan voor de G20 Energie en Milieu, heeft in Tokio kennis gemaakt met Japanse activiteiten op gebied van waterstofmobiliteit.

Na uitleg op de Nederlandse Ambassade door Toyota, reed de Staatssecretaris met een Mirai, de waterstofauto van Toyota, naar een waterstoftankstation in hartje Tokio. Daar kreeg zij uitleg door Iwatani, bouwer en uitbater van het station, waar per dag 30 voertuigen waterstof tanken.

In Nederland en Japan is veel aandacht voor waterstof als drager van energie. Er is veel potentie voor samenwerking tussen beide landen, over de hele keten van aanbod (productie, transport en opslag van waterstof) tot gebruik (in mobiliteit, industrie, energiesector en gebouwde omgeving). In oktober 2018 bezocht een Japanse delegatie ons land, in september 2019 staat een tegenbezoek op de agenda (registratie).

1- CP3A13645- CP3A13532- CP3A1378 3- CP3A1388 4- CP3A1395

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this pagePin on Pinterest
This entry was posted in Energy, Hightech Systems and Materials and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.